***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Войната e пред прага на Европа и ще бъде дълга. Призоват съседни страни към война срещу Израел


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 11 октомври   

 

„ Ние няма да сме сами. Ако има офанзива от север, на нея ще се отговори доста твърдо ", предизвести посланикът на Израел и добави, че Хамас е подкрепяна от Иран за офанзивите.

„ Иран е опасност за мира в света. Войната в Близкия изток е пред прага на Европа. Иран не е опасност единствено за Израел ", сигнализира дипломат Сфари.

От Гърция до Съединени американски щати те се насочат към летища и се включват в чат групи онлайн за оказване на помощ, като водещият им претекст е да се върнат в Израел, който бе нападнат от Хамас.

Част от тези израелци желаят да служат във въоръжените сили или просто да правят доброволческа работа, като да вземем за пример доставки на нужни артикули на нуждаещи се.

„ Трябва да бъдем пределно ясни: дружно сме с Израел. Уверяваме всички, че Израел ще получи всичко, от което има потребност, с цел да защищити жителите си и да се отбрани. Няма правдивост в тероризма. Няма опрощение. С дейностите си Хамас не пази правата на палестинския народ. Единствената им цел е да унищожат израелския народ. Използват палестинските цивилни като човешки щит “, съобщи Байдън по време на тирада от Белия дом.

Бившият началник на Хамас Халед Мешаал прикани мюсюлманския свят да излезе в петък на митинги в поддръжка на палестинците, а прилежащите страни да се причислят към войната против Израел, съобщи Ройтерс.

„ Племена на Йордания, синове на Йордания, братя и сестри на Йордания... Това е моментът на истината, близо сте до границите и  всички знаете каква е отговорността ви ", сподели Мешаал, който се намира в Катар.

„ За всички, които преподават джихад... за всички, които преподават и учат, това е миг да приложите (теориите) “, сподели високопоставеният представител на Хамас.

„ Те са на метър от нас. Командирът сподели да отидем в бункера. Чао, мамо! Обичам те. Това е, те са тук, всичко свърши “.

Внукът на дългогодишния редактор на музикалната стратегия на Радио Нови Сад, през днешния ден най-известният сръбски туристически екскурзовод в Светите земи Душан Михалек, беше открит мъртъв, заяви сръбската телевизия Ен 1.

Запитан по кое време ще свърши войната, Володимир Зеленски отговори, че не може да каже точна дата. „ Мисля, че знам по кое време, само че не мога да кажа и на вас това. Последната част на войната е, не е средата.

Първата част бе окупацията, последва прекъсването на напредването и поемането на самодейността. Мисля, че сме в последната част. Имаме доста страхове – парите, оръжията, само че сме в последната част, най-трудната “, отговори Зеленски.

????

„ Хайде действай. Ама не ти стиска. Ти си знаеш за какво “, написа Нинова.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР